Author Topic: Υδάτινη κατακόρυφος  (Read 9315 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Υδάτινη κατακόρυφος
« on: June 14, 2021, 03:40:14 PM »
Υδάτινη Κατακόρυφος

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες δραστηριότητες και αξεσουάρ για τα καλοκαιρινά σας μπάνια:



Μία ωραία χαλαρωτική δραστηριότητα για το μπάνιο σας που εκμεταλλεύεται την έλλειψη βαρύτητας στο νερό και την οποία απολαμβάνω κάθε φορά που είμαι στη θάλασσα, είναι αυτό που ονομάζω υδάτινη κατακόρυφο. Είναι σαν την κατακόρυφο άσκηση που κάνουν κάποιοι στη στεριά, μόνο που είναι πολύ πιο εύκολη και ασφαλής, λόγω της μεωμένης βαρύτητας.

Επειδή είναι μία πρακτική που θα δυσκολέψει αρκετούς, διευκρινίζω ότι απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες και σε άτομα που έχουν καλή εξοικείωση με το νερό.

Σημαντική για την επιτυχία της είναι η λεγόμενη κολυμβητική αναπνοή, που είναι κάτι πολύ απλό: Εισπνέεις από το στόμα και (το κυριότερο) εκπνέεις μέσα στο νερό με τη μύτη. Η εκπνοή με τη μύτη μέσα στο νερό, είναι ο μόνος τρόπος για να μην εισβάλλει το νερό στην μύτη σου. Και αν είναι μία φορά χρήσιμη στην κολύμβηση, η κολυμβητική αναπνοή είναι ακόμα πιο σημαντική στην υδάτινη κατακόρυφο, που το νερό εισέρχεται ακόμα πιο ορμητικά στη μύτη όταν είμαστε ανάποδα. Αυτό που κάνω δεν είναι να φυσάω συνέχεια με τη μύτη, αλλά να κρατώ μία ΠΙΕΣΗ στον αέρα της μύτης, ώστε να ισοφαρίζει την πίεση του νερού. Θα το καταφέρετε με τον καιρό μέσω της εμπειρίας σας.

Βέβαια ένα πρόβλημα της υδάτινης κατακόρυφου είναι ο περιορισμένος χρόνος που διαρκεί, όσο δηλαδή μπορούμε να κρατήσουμε την ανάσα μας. Αλλά και αυτά τα 10-30 δευτερόλεπτα που διαρκεί είναι αρκετά για να την απολαύσουμε.

Πώς να την κάνετε: Είναι πολύ σημαντικό να είστε σε βάθος νερού ως το στήθος, ώστε στην τελική θέση της κατακόρυφου να εξέχουν απ' το νερό μόνο τα πόδια, περίπου απ' το γόνατο και κάτω. Έτσι θα ισορροπήσετε ευκολότερα και δε θα ασκήσετε πίεση στην σπονδυλική στήλη. Αν για παράδειγμα την κάνετε σε βάθος ως το γόνατο, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα με την στεριανή κατακόρυφο, που όπως είπαμε δεν είναι ασφαλής άσκηση. Το κεφάλι πρέπει να κοιτάει το βυθό, και όχι να είναι εντελώς ευθειασμένο με το σώμα.

Δείτε αυτό το δίλεπτο εκπαιδευτικό βίντεο για την υδάτινη κατακόρυφο που θα σας βοηθήσει να την πετύχετε ευκολότερα:



   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!