Author Topic: Νέο πείραμα για κατασκευή υποκατάστατου ψωμιού  (Read 12636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tzo

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Female
  • Αν θέλεις να είσαι δυνατός, μάθε να πολεμάς μόνος.
Καλησπέρα στην παρέα,
υλικά: αλεύρι φαγόπυρου, κριθαριού , βρώμης, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, λίγο αλάτι Ιμαλαϊων , νερό.
εκτέλεση: ανακάτεψα 3 κουταλιές απ' το κάθε αλεύρι , πρόσθεσα λίγο αλάτι και έβαλα νερό τόσο όσο να γίνει ένα ζυμάρι - πηχτός χυλός , που να ανακατεύεται καλά με το πιρούνι, (δυστυχώς δε μέτρησα το νερό γιατί ήταν το πρώτο πείραμα αλλά την επόμενη φορά θα το κάνω). Κράτησα λίγο σκέτο και στο υπόλοιπο έβαλα τους σπόρους. Τα άπλωσα σε λαδόκολλες σε χωριστά ταψάκια και τα έψησα (κλασικά) στο αέρα στο  τέρμα για περίπου 20 λεπτά. Εννοείται ότι παραμένει πλάκα και δε φουσκώνει ,όπως και το "βρωμόψωμο" . Το βρήκα καλούτσικο σε γεύση . Δοκίμασα μια μικρή ποσότητα ζύμης σε φορμάκι , αλλά παραμένει αρκετά υγρό μέσα και δε θα 'λεγα ότι τρωγόταν...

Ελπίζω να κατάφερα να βάλω και τη φωτό.
Ενημερώστε για πιθανές βελτιώσεις από  δικά σας πειράματα.
Καλή συνέχεια :)


Tzo