Author Topic: Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;  (Read 19404 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;
« on: May 10, 2009, 07:43:57 PM »


Quote
Νέα ερωτηματικά για την ασφάλεια της ασπαρτάμης, του γνωστού γλυκαντικού που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες προϊόντα διαίτης, εγείρει έρευνα Ιταλών επιστημόνων σε ποντίκια. Σύμφωνα με την μελέτη του Μοράντο Σοφρίτι από το Κέντρο Έρευνας Καρκίνου Cesare Maltoni της Μπολόνια, οι αρουραίοι που κατανάλωναν ασπαρτάμη, ακόμα και σε μικρότερη από την συνιστώμενη δόση, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Οι επιστήμονες τάισαν με ασπαρτάμη 1.800 τρωκτικά από την ηλικία των οκτώ εβδομάδων και, αφού τα άφησαν να γεράσουν τρία χρόνια και να πεθάνουν από φυσιολογικά αίτια, τα υπέβαλαν σε εξετάσεις. Αν και η μεθοδολογία του πειράματος χαρακτηρίσθηκε ανορθόδοξη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν τα νέα δεδομένα. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες που παράγουν τη γλυκαντική ουσία υποστηρίζουν πως η επί 20 χρόνια χρήση της από εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές δεν έδωσε την παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στους ανθρώπους.

Πικρή… γλύκα


Όπως κατέδειξε το ιταλικό πείραμα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, τα θηλυκά πειραματόζωα παρουσίασαν ορισμένες μορφές καρκίνου με υψηλή συχνότητα.

Συγκεκριμένα, το 20% των θηλυκών εμφάνισε λέμφωμα ή λευχαιμία, συγκριτικά με το 9% στην ομάδα ελέγχου, ενώ τα αρσενικά παρουσίασαν αυτές τις μορφές καρκίνου μόνο σε υψηλότερες δόσεις του γλυκαντικού. Επίσης, στα θηλυκά πειραματόζωα, η συχνότητα καρκίνου αυξήθηκε με δόσεις ασπαρτάμης από 20 έως 500 milligram ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.


Η εν λόγω μελέτη βασίστηκε σε ένα ανορθόδοξο πειραματικό πρωτόκολλο, καθώς σε τέτοιου είδους έρευνες τα πειραματόζωα θανατώνονται στην ηλικία των δύο ετών, ώστε να διευκολύνεται η στατιστική ανάλυση. Από την άλλη, όμως, αποκαλύπτει περιστατικά καρκίνου σε προχωρημένη ηλικία.

Ακόμα και αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς η ασπαρτάμη θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο. Άλλωστε, το γλυκαντικό διασπάται σε συστατικά που υπάρχουν φυσικά στις τροφές. Μια εξήγηση είναι ότι ο καρκινογόνος παράγοντας είναι η μεθανόλη, προϊόν της διάσπασης της ασπαρτάμης.

Η ασπαρτάμη εγκρίθηκε από την FDΑ το 1981, έπειτα από τη διενέργεια αρκετών μελετών που εξέτασαν τον κίνδυνο καρκίνου. Η EFSA επανεξέτασε την ουσία το 2002, χωρίς να αλλάξει τα αποτελέσματα παλαιότερων εκτιμήσεων, που έδειξαν ότι είναι ασφαλής.

Να σημειωθεί πως το ανώτερο όριο ασφάλειας για τον άνθρωπο είναι 40 milligram ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να ξεπεράσει κανείς το όριο πρέπει να πιει, την ίδια ημέρα, περισσότερα από 28 κουτάκια αναψυκτικού διαίτης.

ert.gr  Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline g

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 17
Απ: Επικίνδυνη η ασπαρτάμη;
« Reply #1 on: May 11, 2009, 12:49:18 AM »
Στέβια (stevia), η φυσική απάντηση στα συνθετικά γλυκαντικά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia

Παρήγγειλα μεσω internet και περιμένω γεμάτος περιέργεια να παραλάβω και να δοκιμάσω!

Offline konstantinos

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 20
  • Gender: Male
Ασπαρτάμη=Δηλητήριο???
« Reply #2 on: October 17, 2012, 10:08:49 PM »
Καλησπέρα σε όλους,
μου ήρθε σήμερα αυτό το mail από κάποιον φίλο, σχετικά με την ασπαρτάμη και έχω μείνει μα.....κας!!! Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό ή είναι υπερβολικό αλλά οφείλω να το μεταφέρω και ο καθένας ας κάνει το ψάξιμό του. Αν κάποιος ξέρει κάτι εγγυημένα για το συγκεκριμένο προιόν ή για κάποιο άλλο ας μας το πει.
Παραθέτω το mail όπως μου ήρθε και περιμένω σχόλια:

SWEET POISON! Πρέπει να το διαβάσετε!


Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με
μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από
το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και
της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να
προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο
άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.

Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. ..
στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά
της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα
(βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της,
και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά
πλάκας.

Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την
αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα
ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της
έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε
στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη
τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα
διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!

Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα
πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο
και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ
για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε
είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη
στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο
θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα
χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς
μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο
έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα? ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν!
Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό
Συνέδριο με θέμα "ασπαρτάμη"     στην αγορά ως "Nutra Sweet", "Equal" και
"Spoonful".

Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες
Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο
συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια
τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.

Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το
θέμα. Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το
ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια
σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ...
Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών
μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη
σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το
γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική
μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η
σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν
τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση
απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη
λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση
διαιτητικής σόδας.

Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας,
τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές
περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής
βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.

Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra
Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας ,
σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο,
πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την
ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς
δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! '

Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, "έχω
κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!"

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP σόδες διαίτης και να
επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!

Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.
Ο Δρ Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί
άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή
του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που
ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό
είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά
τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην
πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο
λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.

Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη
διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές
ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που
απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της
σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια
περίοδο δοκιμής.

Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με
αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται
από ασπαρτάμη.
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι
ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος
ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται
χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με
τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος
/ εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου
προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη,
μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.

Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη
διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι
χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη
στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη
διατροφή τους.

Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin
και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν
απαραίτητα εξ αρχής!

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα
ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι 'αυτούς από τη ζάχαρη».

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες
παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που
πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το
γνωστό σύνδρομο  του Πολέμου του Κόλπου.

Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες,
δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της
σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά
ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους
δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που
πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των
νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω
θανάσιμου δηλητηρίου».

Εδώ έγκειται το πρόβλημα:

Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει
συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές
αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν
υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι
των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει
λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή
το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα
«κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».

Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο
θανατηφόρα είναι.

Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την
Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και
το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;

Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν
μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να
σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη
βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.

O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα
νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα
που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

ΣΤο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν  επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους
γνωστους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό
σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου,
νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.

Το νομοσχέδιο θάφτηκε.

Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι
'αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα
ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό. Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!

Παρακαλώ στείλτε το e-mail σε συγγενείς και φίλους σας.

Έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να γνωρίζουν!

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
aspartame - sweet poison..
« Reply #3 on: October 18, 2012, 06:15:26 PM »
Στην ερώτηση που έβαλες ως τίτλο, η απάντηση είναι.. ΝΑΙ! Παρόλο που σε διάφορα κείμενα που βρίσκουμε στο ίντερνετ μπορεί να υπάρχουν και υπερβολές..

Μερικοί άνθρωποι είναι σχολαστικοί λάτρεις της επιστημονικής επιβεβαίωσης. Περιμένουν να δούνε χειροπιαστά στοιχεία ερευνών για μία συνθετική ουσία που μας πλασάρουν οι πάσης φύσεως βιομηχανίες, διατροφής, καλλυντικών, ένδυσης κλπ.. Όμως πάντα, αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται πως οτιδήποτε ξένο προς τη φύση που μας διαμόρφωσε επί εκατομμύρια χρόνια σε αυτό που είμαστε, είναι βλαβερό. Μετά σου λένε: "Ναι, αλλά σε μικρές ποσότητες, χωρίς κατάχρηση δεν βλάπτει".. Κι όμως, μακροχρόνια χρήση συνθετικών ουσιών μπορεί να αποβεί θανατηφόρος, αφού πρώτα καταστρέψει σιγά σιγά την ποιότητα της ζωής μας. Μόνο που η επιστημονική απόδειξη της βλαπτικότητας της μακροχρόνιας χρήσης είναι εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρα και κουκουλώνεται εύκολα όταν τα συνδεόμενα συμφέροντα είναι μεγάλα.. Γι αυτό σε πολλά πράγματα έχω ήδη άποψη, πριν δω να το "λέει η επιστήμη"..

Στην περίπτωση της ασπαρτάμης βέβαια υπάρχουν πλέον και χειροπιαστές αποδείξεις της τοξικότητάς της. Το ίδιο και σε άλλες γλυκαντικές όπως η μαλτοδεξτρίνη για παράδειγμα. Ουσίες που προστίθενται σε πολλά τρόφιμα. Το γιατί δεν αποσύρεται από την αγορά είναι ένα θέμα που.. μυρίζει.. και δε χρειάζεται να μας απασχολήσει ιδίαίτερα, αφού κανείς δε μας απαγορεύει να το αποσύρουμε από τη δική μας ζωή, και από αυτών που μας εμπιστεύονται..

Προσέξτε ιδίως τα συσκευασμένα γλυκίσματα και τσάγια με την "υπέροχη γεύση", τις κόλες "διαίτης" τις σκόνες πρωτεΐνης (που χρησιμοποιούν οι μποντιμπίλντερς), γιατί εκεί παραμονεύουν συχνά οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Πάντα όταν υπάρχει τεχνητή γλυκαντική ουσία σε ένα τρόφιμο, αναγράφεται στη συσκευασία.

Παρακάτω παραθέτω ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στο θέμα της ασπαρτάμης. Έχω και άλλο υλικό που θα βάλω κάποια στιγμή για όσους έχουν χρόνο και διάθεση να ενημερωθούν λεπτομερέστερα για το θέμα.

Επίσης κάποια στιγμή θα κάνω μία δημοσίευση για φυσικά γλυκαντικά με υπέροχη γεύση. Και δε θα αφορά μόνο το μέλι..


ASPARTAME - Sweet Misery, A POISONED World - Documentary, lecture, talk - (CANCER Food)



Περισσότερες πληροφορίες

Η χημική ένωση του μήνα: Ασπαρτάμη

wikipedia




Σελίδες που υποστηρίζουν τη χρήση ασπαρτάμης:

Και για να είμαι δίκαιος, ιδού 2 λινκ που παρουσιάζουν την αντίθετη άποψη από όσα σας είπα. Δεν αρνούμαι ότι πιθανόν από αρκετούς έχουν υπάρξει ασφαλείς χρήσεις τεχνητών γλυκαντικών σε μικρές ποσότητες, αλλά δεν έχω καμία διάθεση να γίνω πειραματόζωο.

Ασπαρτάμη: πολύ κακό για το τίποτα

ερωτήσεις κ απαντήσεις για την ασπαρτάμη

Aspartame controversy

Τα συμπεράσματα, όπως και η ευθύνη για τις επιλογές σας, δικά σας :)
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Αναστασία

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Gender: Female
Απ: Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;
« Reply #4 on: July 14, 2014, 05:42:54 PM »
Και να με πληρώνανε δεν θα κατανάλωνα κάτι με ασπαρτάμη.

Είμαι σε μια διατροφική ομάδα που χρησιμοποιούμε μόνο μέλι και πετιμέζι τίποτα άλλο για γλυκαντικό μια χαρά καλύπτουμε όλες
τις ανάγκες και στα ψητά γλυκά.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Re: Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;
« Reply #5 on: August 09, 2017, 06:06:09 PM »
Ένα γλυκαντικό είχα κι εγώ ως σχετικά "αθώο", τη στέβια. Μου έκανε εντύπωση που πρόσφερε τόση γλυκύτητα χωρίς το κόστος που συνοδεύει κάθε άλλο γλυκαντικό. Απ' ό,τι φαίνεται κι αυτό το κάστρο πέφτει... Αν κάποιος την καταναλώνει καλό είναι να περιορίσει δραστικά την ποσότητα ή να την σταματήσει εντελώς. Κάποια στιγμή θα γράψω σχετικό άρθρο.

Μας μένει η φυσική γλυκιά γεύση κάποιων τροφών όπως πχ. των φρούτων, που είναι το τέλειο όχημα για να λαμβάνουμε ζάχαρη άφοβα.

http://kourdistoportocali.com/passbook/stevia-ena-akomi-dilitirio-sta-anapsyktika-mas/
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline protos

  • Hero Member
  • νέο μέλος
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 2
  • Gender: Male
Re: Ασπαρτάμη. Είναι επικίνδυνη;
« Reply #6 on: November 14, 2020, 05:15:40 AM »
Κόβοντας ζάχαρη και μετά και κάθε γλυκαντικό, έχω φτάσει να μου αρέσουν οι πικρές γεύσεις. Για παράδειγμα σκέτος καφές και σκέτο τσάι.
Κάθε γλυκό πράγμα μου φαίνεται υπερβολικά γλυκό. Ακόμα και τα γλυκά που θεωρούσα νόστιμα όταν είχα εξάρτηση στη ζάχαρη, τώρα μου φαίνονται λιγότερο ελκυστικά.
By the way, Θανάση περιμένω ανυπόμονα το βιβλίο για την διαχείριση χρόνου που έχεις αναγγείλει!