Author Topic: Πού να αγοράσω φθηνά και ποιοτικά συμπληρώματα Διατροφής;  (Read 227136 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline tsakvas

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 8
Αν ο ΕΟΦ υπολογίζει τον ΦΠΑ 24% επι του κόστους αλλά και των μεταφορικών που αναγράφονται πάνω στο δέμα, (άσχετα αν ο αγοραστής αυτά δεν τα έχει πληρώσει ποτέ), τότε δημιουργείτε πρόβλημα με τις αγορές ακόμη και κάτω των 22 ευρώ.
Π.χ το κόστος των προϊόντων μπορεί να είναι 21 ευρώ και εμείς να περιμένουμε μόνο ένα τέλος 3 ευρώ, αλλά αν το τελωνείο προσθέσει και τα  μεταφορικά που βλέπει πάνω στο δέμα (π.χ 4 ευρώ) τότε το δέμα ξεπερνά τα 22 ευρώ, αλλάζει κατηγορία, και φυσικά εκτός του ΦΠΑ θα δεχτεί και ένα καπέλο 15 ευρώ........αυτό ακριβώς θέλω να μάθω γιαυτό και δεν πήγα να παραλάβω ακόμα το δέμα μου από τα ΕΛΤΑ, παρότι ειδοποιήθηκα, γιατί το ΦΠΑ 24% που μου βάλανε είναι ψηλότερο και δεν βγαίνει από το κόστος των προϊόντων που εγώ πλήρωσα(59,79 ευρώ), 2 μέρες τώρα και δεν μ'απάντησαν στο email.

Offline tsakvas

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
Παρέλαβα σήμερα από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου το δέμα από την iherb. Ήταν η πρώτη μου παραγγελία στην εν'λόγω εταιρεία, και θα σας τα συνοψίσω.
α) Παρήγγελα λοιπόν στις 28 Ιουνίου 3 συμπληρώματα διατροφής για τα οποία πλήρωσα ακριβώς 59,79 ευρώ, (στην εδώ αγορά το πιο φθηνό κόστος έφτανε τα 112 ευρώ)
β) Το δέμα έφτασε στην Αθήνα στις 3 Ιούλη
γ) Ειδοποιήθηκα για τον εκτελωνισμό από τα ΕΛΤΑ στις 25 Αυγούστου!!!
δ) Στις 31 Αυγούστου έστειλα την υπεύθυνη δήλωση στο τελωνείο μια που τα συμπληρώματα ήταν 3 τεμάχια
ε) Στις 6 Σεπτ. το δέμα έφτασε εδώ στην Λάρισα
στ) Στις 8 Σεπτ. το παρέλαβα πληρώνοντας 31,68 ευρώ, που αναλύεται ως εξής:
      1) 15 ευρώ τέλη εκτελωνισμού γιατί το δέμα ξεπερνά τα 22 ευρώ
      2)16,68 ευρώ ως ΦΠΑ 24%
Τώρα θα μου πείτε πως βγαίνει αυτό το 16,68 ΦΠΑ αφού κανονικά θα έπρεπε να ήταν 59,79 Χ 24% = 14,34 ευρώ.....σε αυτό ούτε εγώ μπορώ να σας απαντήσω γιατί όπως σας είπα ήταν η πρώτη μου παραγγελία και δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η iherb.
α)Καταρχήν μέσα στο δέμα δεν υπάρχει έγγραφο ως απόδειξη αγοράς, τιμολόγιο κτλ.
β)Εξωτερικά στο δέμα υπήρχε αυτοκόλλητο που εκτός από τα στοιχεία μου ανέφερε αναλυτικά τα περιεχόμενα του δέματος αλλά και την τιμή αυτών, μόνο που η υπόψιν τιμή που αναγραφόταν σε κάθε προϊόν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που εγώ πλήρωσα με αποτέλεσμα να έχει ως τελικό κόστος προιόντων τα 67,23!!!!! Γιατί το κάνει άραγε αυτό η iherb;;;
γ)Τα ΕΛΤΑ πήραν αυτό το 67,23 και πρόσθεσαν άλλα 2,25 ως έξοδα μεταφοράς, ασφάλιστρα κτλ. και έτσι κατέληξαν στο ποσό των 69,48 απ'όπου και έβγαλαν το 24% ΦΠΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: α) Το όλο κόστος εκτός την ταλαιπωρία και την αναμονή ανήλθε γύρω στα 91,47 ευρώ ενώ αν τα αγόραζα από εδώ θα πλήρωνα όπως ανέφερα 112 ευρώ
β)Από την στιγμή που αγοράζεις ένα προϊόν π.χ με 20 ευρώ αλλά η iherb το αναφέρει ακριβότερα στις εξωτερικές ενδείξεις του δέματος (π.χ 24 ευρώ) τότε ακόμα και η αγορά τέτοιων προϊόντων κάτω από τα 22 ευρώ δεν αξίζει γιατί το εδώ τελωνείο λειτουργεί με αυτά που βλέπει πάνω στο δέμα και όχι με το πόσο εσύ πλήρωσες, έτσι αν δει αξία 24 ευρώ εκτός του ΦΠΑ 24% θα βάλει και καπέλο 15 ευρώ.
γ)Έπειτα από την περιπέτεια αυτή εγώ προσωπικά πλέον αγορές μόνο από Ευρώπη (π.χ myprotein, bulkpowders κτλ.)
Καλό Σ/Κ σε όλους!

Offline DOUMAS

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 10
Tsakvas γιατι δεν στελνεις ενα μυνημα στην i herb αναφεροντας με λεπτομερειες τι συμβαινει με το κοστος των προιοντων με παραδειγμα την παρραγελια που εκανες?
Αν δεν εχεις χρονο θα το κανω εγω τωρα.
Μεχρι τα 22  ευρω το πληρωνεις μονο τα εξοδα μεταφορας 3 ευρω και τιποτα αλλο ?Αυτο δεν το καταλαβα μεχρι τωρα.Υπαρχει συγκεκριμενο παραδειγμα καποιου φιλου στο φορουμ με παραλαβη τετοιου δεματος?

Offline DOUMAS

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
Μολις εστειλα ενα μυνημα στην i herb...καλως η κακως ετσι μουρθε και το εγραψα....

Γεια σας
Θελω την ενημερωση  και την βοηθεια σας για τα προβληματα που δημιουργουνται στην χωρα μου με τα την εφαρμογη του νομου για την επιβολη δασμων και φορων.
Θα παρω ενα παραδειμα ενος φιλου.
Στην εξωτερικη πλευρα του κουτιου που παρελαβε αναγραφεται με αυτοκολλητο η τιμη των προιοντων 67,23 ευρω.Η πραγματικη τιμη ομως που πληρωσε ειναι 59,79 ευρω.
Οι φοροι και οι δασμοι επιβαλλονται στην τιμη που αναγραφεται στο εξωτερικο του κουτιου και οχι στην τιμη που πληρωνονται απο τον πελατη.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ?
Αν ξεπερασουμε τα 22 ευρω στην αγορα προιοντων μας επιβαλλονται μεγαλοι φοροι και τελη για εξοδα μεταφορας.
Οπως καταλαβαινετε πρεπει να αγορασουμε πολυ χαμηλοτερα σε τιμη ωστε να μην φτασουμε τα 22 ευρω που θα αναγραφετε εσεις εξω στο κουτι.
Ετσι δεν συμφερει καμμια αγορα απο την εταιρια σας αφου και μεχρι τα 22 ευρω πληρωνουμε 3 ευρω εξοδα μεταφορας.
Ηταν ο μονος τροπος να αγοραζουμε ξεχωριστα μικρα πακετα μεχρι 22 ευρω.
Με τις πλασματικες τιμες εξω στο κουτι μας αποθαρρυνετε τελειως.
Γιατι δεν μας βοηθατε ωστε οι τιμες να ειναι οι ιδιες ?
Φιλικα
Γεωργιος Γιαννακης
Ελλαδα

Offline DOUMAS

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
Και να η απαντηση .Σας την μεταφερω αυτουσια στα αγγλικα.
Εγω καταλαβα παντως ,οτι γενικως οι διεθνεις παραγγελιες μπορει να εχουν μια τελωνειακη επιβαρυνση για την εκαστοτε  παραγγελια οπου ο μεταφορεας μπορει να προσθεσει ενα τελος διεκπεραιωσης για την απαιτουμενη διαδικασια στο τελωνειο .Σε περιπτωση που εφαρμοστουν τα τελη αυτα θα ζητηθουν κατα την παραδοση του πακετου.
Το ερωτημα ειναι ποιος κολλαει αυτο το αυτοκολλητο στο κουτι τελικα....
Πειτε γενικως την γνωμη σας.

Dear ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,

Thank you for choosing iHerb for you natural product needs. We apologize for the inconvenience this may have caused.

Please know that there is an indication in the cart before placing the order advising all orders are shipped from the US. Also it is advising that international orders may have customs fees applied to the order, and the carrier may add a handling fee for their process with the customs, if these fees are applied they will be asked for at the time of delivery.

If the package is refused and returned to our facility, we will process refund the order minus the shipping and return costs for the package if applicable. Please be reminded that iHerb does not have any control over these additional costs since they are brought by the government and not iHerb or the shipping company you chose to use.

Once again, we apologize for the inconvenience this may have caused.

We appreciate your patience on this matter. If you need additional assistance, do not hesitate to e-mail us again or reach us through live-chat.

Have a great day!

Jopy Donde Lucinario

iHerb Customer Service

22780 Harley Knox Blvd, Perris, CA 92570 USA

Offline gatopardos

• Σχολιαστής
  • Thank You
  • -Receive: 3
 Παιδιά καλησπέρα,παιδιά με αυτά τα νέα δεδομένα για μένα το θέμα iherb για συμπληρώματα διατροφής δυστυχώς τελείωσε με τα νέα δασμολογικά,φορολογικά δεδομένα γιατί τι να πάρεις με  τα 22 ευρώ από την iherb?στραγάλια η πασατέμπο?

Offline tsakvas

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
Αν υπήρχε όντως καθαρά αυτό το όριο των 22 ευρώ θα συνέφερε κάποιος να αγόραζε από την iherb ένα προιόν π.χ με 19, 20, 21 ευρώ που εδώ θα το έβρισκε στην διπλάσια τιμή, αλλά με αυτό που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία, να αναγράφει δηλαδή έξω από την συσκευασία κόστος προϊόντος μεγαλύτερο από αυτό που πλήρωσε ο παραλήπτης, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξεπεραστεί αυτό το όριο (22 ευρώ) και ξαφνικά εκτός του 24% ΦΠΑ να μπει από το πουθενά  και ένα ουρανοκατέβατο κοστούμι 15 ευρώ εκτινάσσοντας το κόστος ίσως και πάνω από την εγχώρια αγορά.

Offline netwatcher

• Σχολιαστής
  • Thank You
  • -Given: 8
@DOUMAS το ζήτημα όντως είναι γιατί η τιμή που αναγράφεται έξω από το πακέτο είναι μεγαλύτερη από την τιμή που πραγματικά έχουμε πληρώσει. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ στην περίπτωση του iherb είναι στο χαρτί που κολλάνε απ' έξω να μην υπολογίζονται τυχόν πρόσκαιρες εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα ή εξαργύρωση "πόντων" από προηγούμενες αγορές (από το loyalty system που έχουν).

Είμαι πάντως πολύ περίεργος στη δική μου περίπτωση να δω τι έχει γίνει γιατί και οι 3 παραγγελίες έγιναν με αρκετά μεγάλα ποσά από τα loyalty και αν οι τιμές απέξω από τα δέματα είναι οι αρχικές τότε άντε να εξηγήσεις στον τελωνειακό τι και πως έχει γίνει και τι λεφτά εν τέλει έχεις όντως πληρώσει γι' αυτές τις παραγγελίες.

Περιμένω πάντως να δω (αν και φίλος συμφορουμίτης με διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΦ στέλνει φαξ στο τελωνείο ΜΟΝΟ για όσους μένουν εκτός Αθηνών) αν έχουμε καμία περίπτωση από Αθήνα που όλα εστάλησαν μέσω ταχυδρομείου στον ΕΟΦ και από εκεί έφυγε απευθείας η έγκριση προς το αεροδρόμιο. Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση είναι από δύσκολο έως απίθανο να μπορέσω να πάω στον ΕΟΦ για παραλαβή της έγκρισης.
+ Attachments and other options
shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview

Offline DOUMAS

• τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
Εγω θα ρισκαρω μια παραγγελια με τιμη γυρω στα 17 ευρω απο την i herb για δυο βοτανα που τα εχουμε αναγκη οποτε θα εχω μια πρωτη αμεση εμπειρια οταν καποτε ερθει αυτη στα χερια μου.Ο μονος τροπος για να διδαχθει ο καθενας...

Offline giannis mtrs

• Σχολιαστής
  • Thank You
  • -Receive: 5
Παιδιά,η τιμή που αναγράφεται έξω από το κουτί αποστολής είναι σε δολλάρια και όχι ευρώ,γι'αυτό είναι μεγαλύτερο το ποσό. Αυτό που παρέλαβα την πέμπτη και δεν πλήρωσα τίποτα όπως ανέφερα σε προηγούμενα ποστς,έγραφε απ'εξω ότι κόστιζε 38 (δολάρια) ενώ εγώ είχα πληρώσει 32(ευρώ). Οπότε για αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ενημερωθεί το τελωνείο μας και όχι η Iherb. Δηλαδή να κάνουν την μετατροπή πριν την χρέωση του ΦΠΑ. Επίσης,για μένα δε θα πρέπει να κοστίζει η τελική παραγγελία πάνω από 21 ευρώ,γιατί η μετατροπή συναλλάγματος αλλάζει ισοτιμία συνεχώς.