0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Ναι, πρόκειται ακριβώς για το ίδιο μόριο! Απλώς το επιχείρημα όσων είναι υπέρ της φυσικής, είναι πως η βιταμίνη C πρέπει να θεωρείται το σύνολο των χημικών ουσιών όπως το δίνει η φύση, που όλα μαζί παίζουν το ρόλο τους. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό καθώς έχει βρεθεί ότι αυξάνεται πολύ η βιοδιαθεσιμότητα (το πόση απορροφάται από το σώμα) από τις συνοδές ουσίες. Πχ. λένε ότι όταν παίρνεις βιτ. C από Amla, (έχει 200 mg ανά κάψουλα) ισοδυναμεί με 5πλάσια ποσότητα ασκορβικού οξέος. Αν και εγώ δεν τα παίρνω τοις μετρητοίς κάτι τέτοια..
Τόλη καλημέρα, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, θέλω αν μπορείς να μου ξεκαθαρίσεις κάτι για κάπου μπερδεύτηκα Παίρνετε λες 6γρ τη μέρα σε 3 δόσεις (των 2γρ φαντάζομαι). Λες όμως ότι εξαρτάται από το σωματικό βάρος. Αυτό πως το υπολογίζεις? Επίσης, σε περιόδους αρρώστιας ή ασθένειας ανεβάζεις τη δόση (πχ στη φλεγμονή της κόρης σου έδωσες 40 γρ τη μέρα) αλλά φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας πόσο παραπάνω πρέπει να δώσουμε. Eπίσης, όσον αφορά τον τρόπο λήψης της βιταμίνης, γιατί γράφεις ότι την παίρνετε με πλαστικό μόνο κουταλάκι?Και μια τελευταία ερώτηση. Ο Θανάσης προτείνει 2 σκευάσματα βιταμίνης C από Now Foods σε ταμπλέτες. Εσυ λές ότι την παίρνετε σε σκόνη το οποίο θα προτιμούσα γιατί η μητέρα μου έχει μια σπάνια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει σιγά σιγά την κατάποσή της οπότε η σκόνη θα είναι πιο εύκολη γι αυτήν (και για το παιδί φαντάζομαι). Ποιό σκεύασμα παίρνεις όμως? Έψαξα στο site της iherb και βρήκα αυτό:http://www.iherb.com/Now-Foods-C-Complex-Powder-Buffered-3-lbs-1361-g/424?at=0
^40gr την ημερα? μηπως 4?αυτην που λες δεν μπορουν να σου την στειλουν,ειναι πανω απο 3 λιμπρες
όταν η κόρη μου είχε την φλεγμονή στις αμυγδαλές και η κόρη του κολλητού μου ουρολοίμωξη, δίναμε ανά 1,5 με 2 ώρες κάπου στα 2 γρ. βιταμίνης.Πριν 6-7 μήνες πονούσε ο λαιμός της κόρης μου όταν κατάπινε και οι αμυγδαλές είχαν πρηστεί. Η διάγνωση από γιατρό ήταν φλεγμονή στις αμυγδαλές (ο οποίος μας γέμισε φάρμακα, χωρίς να τα πάρουμε ποτέ φυσικά…). Σε 1 μέρα με συνολική δόση πάνω από 40 γρ. εξαφανίστηκε σχεδόν η φλεγμονή. Μετά από κάποιες ώρες (πάνω από 12 αν θυμάμαι καλά) έκανε διάρροια οπότε και αραίωσα την δόση ανά 3-4 ώρες. Αυτό σήμαινε ότι ο οργανισμός ανέκαμπτε.
Δείτε επίσης και τον saulhttp://www.doctoryourself.com/50.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η σελίδα του, όπου γράφει για τη βιταμίνη c αλλά και για παααρα πολλά άλλα!!