Skeftomai.gr - Community
Skeftomai.gr
Βίντεο
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
Skeftomai.gr
Home
Forum
Help
Login
Register
Skeftomai.gr - Community
»
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ
»
Συνταγές!
»
Ψωμί και ζύμες ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΑΡΙ
»
Νέο πείραμα για κατασκευή υποκατάστατου ψωμιού
Print
Pages: [
1
]
Go Down
Author
Topic: Νέο πείραμα για κατασκευή υποκατάστατου ψωμιού (Read 12633 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tzo
νέο μέλος
Thank You
-Given: 0
-Receive: 4
Gender:
Αν θέλεις να είσαι δυνατός, μάθε να πολεμάς μόνος.
Νέο πείραμα για κατασκευή υποκατάστατου ψωμιού
«
on:
May 01, 2015, 07:55:43 PM »
Καλησπέρα στην παρέα,
υλικά: αλεύρι φαγόπυρου, κριθαριού , βρώμης, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, λίγο αλάτι Ιμαλαϊων , νερό.
εκτέλεση: ανακάτεψα 3 κουταλιές απ' το κάθε αλεύρι , πρόσθεσα λίγο αλάτι και έβαλα νερό τόσο όσο να γίνει ένα ζυμάρι - πηχτός χυλός , που να ανακατεύεται καλά με το πιρούνι, (δυστυχώς δε μέτρησα το νερό γιατί ήταν το πρώτο πείραμα αλλά την επόμενη φορά θα το κάνω). Κράτησα λίγο σκέτο και στο υπόλοιπο έβαλα τους σπόρους. Τα άπλωσα σε λαδόκολλες σε χωριστά ταψάκια και τα έψησα (κλασικά) στο αέρα στο τέρμα για περίπου 20 λεπτά. Εννοείται ότι παραμένει πλάκα και δε φουσκώνει ,όπως και το "βρωμόψωμο" . Το βρήκα καλούτσικο σε γεύση . Δοκίμασα μια μικρή ποσότητα ζύμης σε φορμάκι , αλλά παραμένει αρκετά υγρό μέσα και δε θα 'λεγα ότι τρωγόταν...
Ελπίζω να κατάφερα να βάλω και τη φωτό.
Ενημερώστε για πιθανές βελτιώσεις από δικά σας πειράματα.
Καλή συνέχεια
Logged
Tzo
Print
Pages: [
1
]
Go Up
Skeftomai.gr - Community
»
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ
»
Συνταγές!
»
Ψωμί και ζύμες ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΑΡΙ
»
Νέο πείραμα για κατασκευή υποκατάστατου ψωμιού