0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Plums belong to the Prunus genus of plants and are relatives of the peach, nectarine and almond. They are all considered "drupes," fruits that have a hard stone pit surrounding their seeds. When plums are dried, they become the fruit we know as prunes.
The bullace is a variety of plum. It bears edible fruit similar to those of the damson, and like the damson is considered to be a strain of the insititia subspecies of Prunus domestica. Although the term has regionally been applied to several different kinds of "wild plum" found in the United Kingdom, it is usually taken to refer to varieties with a spherical shape, as opposed to the oval damsons.
Τι εστί τζάνερο; Παντελώς άγνωστο στους περισσότερους. Άλλοι τα ξέρουν σαν κορόμηλα, τζερνίκια ή μπουρνέλλες. Είναι μια μεγάλη οικογένεια δένδρων του γένους prunus, καθώς δε είναι αυτοφυή υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές τους. Οι καρποί τους ξεκινούν από πράσινοι και ξινοί και όταν ωριμάζουν είτε παραμένουν πράσινοι είτε γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι ή κιτρινοκόκκινοι ή μπορντώ ή ροζ ή... είπαμε, πολλές οι παραλλαγές! Από γεύση είτε παραμένουν ξινοί είτε γλυκαίνουν αρκετά είτε γίνονται ολόγλυκοι. Από υφή; Kαι εδώ μεγάλες διαφορές στην ωριμότητα, από νερουλά έως «τριζάτα» σκληρά! πηγή: _http://belissimo1.blogspot.com/2013/07/blog-post_3340.html
Η ανθεκτική κορομηλιά ανήκει στην ίδια βοτανική υποοικογένεια με τη βερικοκιά, τη δαμασκηνιά και τη ροδακινιά και μπορεί να φυτευτεί ακόμα και σε γλάστρα. Οι καρποί των συγκεκριμένων οπορωφόρων έχουν όμοιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες: Θεωρούνται αποτοξινωτικές και αντιγηραντικές τροφές και ξεχωρίζουν για τις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C που περιέχουν, όπως επίσης για την ευεργετική δράση τους κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Επιπλέον οι άφθονες φυτικές ίνες τους ξορκίζουν τη δυσκοιλιότητα (πίνοντας παράλληλα άφθονο νερό). Κοινό συστατικό τους είναι και το νικοτινικό οξύ (αλλιώς νιασίνη ή Β3), μια βιταμίνη που βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή.Τα κορόμηλα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των αντιοξειδωτικών τροφών και εκτός των άλλων προστατεύουν την καλή λειτουργία το εγκεφάλου, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος και των ματιών, ενώ δρουν κατά της υπερτροφίας του προστάτη. πηγή: _http://www.gardenmagazine.gr